Seďa (SOCDEM): Ministryně Černochová s námi nehraje fér

01.09.2023 21:03 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dostupným informacím o nákupu stíhaček F-35

Seďa (SOCDEM): Ministryně Černochová s námi nehraje fér
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Je zřejmé, že s námi Ministerstvo obrany a paní ministryně nehraje fér. Proztím jsou veřejně známé informace o pořizovací ceně. Nicméně není jasné, co všechno obsahuje. Ministerstvo by mělo odtajnit před veřejností kompletní náklady, to jest na výzbroj, na servis a na celý životní cyklus letounu. Dále provozní náklady na jednu letovou hodinu, cenu munice a raket. Dále náklady potřebné na infrastrukturu a náklady na propojení se systémy AČR. Tohle vše odhaduji mezi 300 až 400 miliardami korun.

Je třeba také zdůraznit, že první dodávky F-35 budou po roce 2030 a do té doby budeme muset pronajímat současné Gripeny. A to zřejmě za cenu daleko vyšší než dnes. Osobně bych preferoval švédské letouny, protože ty jsou vyzkoušené, osvědčené a v porovnání s F-35 daleko méně nákladné, a především méně poruchové. Při rozhodování o nákupu F-35, tak jako o nákupu amerických vrtulníků rozhodovala ideologie, a nikoliv věcnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…