Sehnal (APB): Do Sněmovny patří lidé se zkušenostmi

07.06.2021 11:12

Nedávno jsme zažili šok po zveřejnění zpráv o tom, jak se dnes už bývalý člen a poslanec TOP 09 Dominik Feri choval k ženám a dívkám. Nejprve se chci zastat žen obecně, protože tato kauza se spíš kategorizuje do oblasti politiky, ale mnohem silněji by mělo zaznívat, že tady byly ženy, kterým někdo ublížil a došlo k něčemu, co pro ně minimálně nebylo příjemné.

Sehnal (APB): Do Sněmovny patří lidé se zkušenostmi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal, předseda Aliance pro budoucnost

Politický pohled na Feriho kauzu bych posunul do jiné roviny. Ukazuje se totiž, že do parlamentní politiky by měli jít lidé, kteří už mají praktické životní zkušenosti a jsou vyzrálí. Feriho jsem považoval za marketingový trik, tuším, že ho vytáhl pan Kalousek, za účelem získání hlasů mladých voličů. Ano, z pohledu marketingu to bylo dobré a fungovalo to. Nakonec se ukázalo, že spoléhat pouze na marketing nelze.
 

Anketa

Do Poslanecké sněmovny může být zvolen občan, kterému je alespoň 21 let. Je tato hranice správná?

hlasovalo: 13200 lidí
Nechci ale říct, že mladí lidé nepatří do politiky. Právě naopak, mladí lidé do politiky patří. Nepatří ale do parlamentu. Je to orgán, který svými rozhodnutími řídí zemi a měla by platit nějaká uzance politických hráčů, jak parlamentu obsazovat, když už zákonný limit pro kandidaturu do Sněmovny je 21 let. Cílem by mělo být, aby občany ve sněmovních lavicích zastupovali lidé, kteří mají pět či spíše deset let politické praxe a dokázali nabrat zkušenosti.
 
Jestliže do Sněmovny přijde člověk rovnou z vysoké školy, který sice je obdařen akademickými znalostmi, ale nemá praktickou politickou zkušenost, pro výkon funkce poslance to je nedostatečné. 
 
De facto stejný problém vidíme u Pirátů, je tam řada hodně mladých a nezkušených lidí, kteří nemají život uchopený po praktické stránce. Neznají komplexnost problematiky. Mladí lidé do politiky ano, ale nejdřív nabrat zkušenosti v nižší či regionální politice a v politických stranách.
 

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…