Sehnal (APB): Oživili jsme pravicovou politiku

18.09.2021 18:35

Politický svět se naštěstí zase vrací do normálu a voliči by si měli vybírat mezi levicí a pravicí. Různá exhibicionistická témata, jako byli uprchlíci a podobné věci jsou trošku v pozadí a nebude se rozhodovat podle toho, kolik máme mít pohlaví u lidí a zda kvóty na migranty ano či ne.

Sehnal (APB): Oživili jsme pravicovou politiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal, předseda APB

Mám pocit, že se současný svět vrací k normálu a ve volbách se bude jednat o soubor levicových a pravicových názorů, které budou stát proti sobě. To je dobrá zpráva, protože jde o transparentní souboj myšlenek. 

Levice je pro mě státní centralismus, kdy firma i občan jsou chudí, protože stát jim sebere všechny peníze, které následně podle určitého klíče vrací zpátky. Zpravidla jde o klíč všem stejně. Je to nákladný systém, který spotřebovává obrovské množství pracovní síly na straně státního sektoru.

Naproti tomu stojí pravicový systém, který prosazuje, aby opasek měl utažený nikoli občan, ale stát. Pravice chce stát hubený a věci se dějí na základě tržních principů. My pravicoví politici říkáme: nechme peníze v kapse občanovi a firmě, aby si o nich sami svobodně rozhodli a platili státu nezbytné minimum. 

Pravicový liberální názor je o tom, že jako občan chci být svobodný, abych si sám mohl říci, že pokud ještě splácím hypotéku, budu si na důchod spořit méně než poté, co budu mít hypotéku splacenou. V tom spočívá liberálnost, možnost vybírat si z více druhů zdravotně-pojistných plánů podle svého vkusu. Někdo chce být víc chráněn, bojí se nějaké nemoci a někdo má pocit, že jeho rodina je zdravá a zaplatí si jen akceptovatelné minimum zabezpečující základní péči.

Letošní volby díky bohu budou právě souboji těchto témat, což vnímám i jako jistou zásluhu Aliance pro budoucnost, která pravicová témata znovu představila veřejnosti a přinutila dříve se tvářící pravicové strany, aby se vyjádřily i k těmto věcem. Snad se nám jako Alianci pro budoucnost podařilo začít svět rozdělovat na levicový státně-centralistický model versus pravicový liberálně-demokratický model.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …