Sehnal (APB): Zastavíme nebezpečné nakupování poslanců

27.09.2021 21:17

Aliance pro budoucnost podporuje systémovou změnu, aby poslanecký mandát byl vázán na příslušnou politickou stranu, která kandidovala ve volbách a nikoli na konkrétního poslance. Zabránilo by to přeběhlictví.

Sehnal (APB): Zastavíme nebezpečné nakupování poslanců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal

Pokud se nějaký poslanec nyní rozhodne, že nebude nadále členem politické strany, za kterou byl zvolen, v současné době tím daná strana ztratí křeslo a může to výrazně zamíchat kartami v rozložení koaličních a opozičních sil. Navíc to nahrává korupci. 

My v Alianci pro budoucnost prosazujeme, aby mandát byl vázán na stranu a v případě odchodu nějakého poslance si strana vybrala někoho dalšího, náhradníka, který byl na kandidátce a doplnit ho. Původní poslanec by pochopitelně o mandát přišel. 

Systém přeběhlíků je strašně nebezpečný. Když volby dopadnou těsně a bude rozdíl pouze jednotek hlasů, tak lákadlo, že některá strana přeplatí nějakého jednotlivce, se dít bude. Bez ohledu na to, že je to nemravné. V tom okamžiku navíc princip a svobodnost voleb je potlačen a je to pouze o tom, že peníze převládnou nad demokratickou volbou občanů. 

Strana, která si může dovolit zaplatit více přeběhlíků, získá většinu? To je hodně špatný postup vůči občanům. Přeběhlictví považujeme za zradu voličů a budeme ve Sněmovně prosazovat, abychom tomuto nebezpečnému fenoménu zabránili.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…