Sehnalová (ČSSD): Cíl je ještě poměrně daleko, byť jsme k němu blíže než v roce 2011

03.02.2018 14:31

Vyjádření Olgy Sehnalové k tiskové konferenci Věry Jourové na téma dvojí kvality

Sehnalová (ČSSD): Cíl je ještě poměrně daleko, byť jsme k němu blíže než v roce 2011
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Komisařka Věra Jourová, do jejíž agendy spadají otázky spravedlnosti, spotřebitelů a rovnosti žen a mužů, dnes v Praze na tiskové konferenci představila další kroky akčního plánu, kterým Evropská komise chce přispět k řešení tzv. dvojí kvality potravin.

„Komisařka Jourová dnes na tiskové konferenci oznámila záměr zařadit dvojí kvalitu na seznam zakázaných praktik ve směrnici o nekalých obchodních praktikách. Tento její záměr vítám, nicméně si dovoluji upozornit, že ještě zdaleka nemá v evropských institucích vyhráno. Toto řešení osobně od počátku podporuji a bylo zmíněno jako jedna z možností v právní analýze dvojí kvality, kterou jsem nechala vypracovat právnickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci na jaře loňského roku. Evropský parlament nyní vypracovává vlastní zprávu o dvojí kvalitě, jejíž jsem zpravodajkou. I zde se možnostmi řešení budeme zabývat. Je nutné ovšem poznamenat, že dnes oznámený záměr paní komisařky musí nejprve podpořit Komise jako celek a musí na něm nalézt shodu i členské státy v Radě a Evropský parlament. Děkuji v této věci paní komisařce za dosavadní spolupráci, ale varuji před přílišným optimismem. Cíl je ještě poměrně daleko, byť jsme k němu blíže než v roce 2011, kdy jsem poprvé Evropskou komisi ohledně dvojí kvality interpelovala," okomentovala dnešní vyjádření Olga Sehnalová (ČSSD), členka Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitele Evropského parlamentu.

Europoslankyně Olga Sehnalová, která na téma dvojí kvality značkových výrobků, zejména kvality potravin, upozorňuje od roku 2011, připravuje v Evropském parlamentu k tématu nelegislativní usnesení. To bude vůbec prvním komplexním dokumentem, který připraví k tématu některá z institucí EU. Reagovat bude mimo jiné na soubor pokynů k uplatňování právních předpisů EU v oblasti potravin a ochrany spotřebitele v případech dvojí kvality výrobků, které 26. září loňského roku zveřejnila Evropská komise, ale také na dosavadní průzkumy, které byly uskutečněny už v desítce zemí EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.