Sehnalová (ČSSD): Evropskou solidaritu můžeme ohrozit my sami

11.06.2013 12:47 | Zprávy

Evropská unie našim povodním postiženým regionům pomůže, ale...

Sehnalová (ČSSD): Evropskou solidaritu můžeme ohrozit my sami
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Fond solidarity Evropské unie vznikl jako reakce na katastrofální povodně v roce 2002. Od té doby pomohl v mnoha příipadech živelních katastrof v různých státech Evropy. Bohužel, ideologie škrtů, která jako nákaza zasáhla myšlení evropských, vesměs pravicových vlád, se odráží i na jejich ochotě financovat společně evropské programy. 
 
Evropská unie našim povodním postiženým regionům pomůže, ale... Fond solidarity Evropské unie vznikl jako reakce na katastrofální povodně v roce 2002. Od té doby pomohl v mnoha příipadech živelních katastrof v různých státech Evropy. Bohužel, ideologie škrtů, která jako nákaza zasáhla myšlení evropských, vesměs pravicových vlád, se odráží i na jejich ochotě financovat společně evropské programy. Je to vidět nejen na těžkopádném vyjednávání o tzv. víceletém finančním rámci, ale obětí je i Fond solidarity, kde Rada navrhuje jeho snížení z 1mld Eur o polovinu, na 500 milionu Eur. Zajímalo by mne, jak se k tomuto návrhu staví česká vláda? Ukáže to totiž na to, jak vypadá ve skutečnosti naše solidarita, pokud k ní nevztahujeme ruku shodou okolností my sami.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Czernin: Korespondenční volby. Právo volit je jedno ze základních občanských práv

8:14 Senátor Czernin: Korespondenční volby. Právo volit je jedno ze základních občanských práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke korespondenčním volbám.