Sehnalová (ČSSD): Je dobré mít také paměť

23.09.2018 10:54

Do voleb v Kroměříži jde třináct stran a hnutí s mnoha novými lidmi, kteří se ucházejí o to, stát se městskými zastupiteli. Je taková doba, která přeje novým tvářím, představám a slibům, že teď to bude jiné, lepší. Město se mění podle toho, jak se mění nálady ve společnosti a také jak se mění generace lidí, kteří ve městě žijí.

Sehnalová (ČSSD): Je dobré mít také paměť
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Od počátku devadesátých let, od kdy se píše novodobá historie města v demokratickém státě, to bude po volbách již osmé volební období, kdy jsou sociální demokraté v Zastupitelstvu města Kroměříže, ať již jako řadoví zastupitelé nebo se na jeho řízení přímo podíleli, ať již v pozici místostarostů nebo starosty. Každý, kdo přichází nově na radnici, má o jejím fungování své představy, které pak musí do značné míry korigovat. Ne všechno je například podle platných zákonů v moci města rozhodnout, ne vždy jsou pozemky či budovy, o kterých víme, jak nejlépe je využít, v majetku města, atd., atd. Omezení je bezpočet.

Jsou také situace, o kterých můžeme směle mluvit jako o slepých uličkách. To už tady bylo a neosvědčilo se nám to. Poučit se můžeme i z minulých chyb. Na stole mohou být i opakované problematické žádosti, které sice znějí dobře a líbivě, ale mohou mít na rozvoj města zásadní vliv, například v podobě zablokování rozvoje území nebo nepříznivých dopadů na životní prostředí.

V každém zastupitelstvu přináší noví zastupitelé nový pohled a nové náměty. Je ale dobré mít také paměť, smysl pro pokračování dobré práce předchozích vedení města a navázat na to, co již bylo vykonáno. Nikdy není všechno špatně. Chce to jen dobrou vůli, zachovat si zdravý, nezávislý úsudek a nedělat velkou politiku tam, kde je to tak trochu zbytečné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.