Sehnalová (ČSSD): Projekt Discover EU umožní mladým cestovat zdarma Evropou

08.06.2018 7:33

Pokud je vám osmnáct let a chcete zažít letní dobrodružství, přihlaste se do projektu DiscoverEU. Díky této iniciativě Evropské unie získá přibližně 15 000 mladých lidí na letošní léto měsíční jízdenku na evropské železnice. Požádat o ni mohou všichni mladí Evropané, kterým bude 1. července 18 let.

Sehnalová (ČSSD): Projekt Discover EU umožní mladým cestovat zdarma Evropou
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

„Neseďte za pecí a jeďte se podívat, jak se žije i jinde v Evropě. Myslím, že je to opravdu příležitost, kterou by bylo škoda nevyužít," uvedla poslankyně Evropského parlamentu Olga Sehnalová.

“Velmi oceňuji i to, že tvůrci projektu nezapomněli ani na mladé se zvláštními potřebami, a že se tedy mohou hlásit například i lidé se sníženou pohyblivostí nebo se zrakovým postižením, kteří budou mít nárok na dodatečnou podporu,” zdůraznila poslankyně.

Přihlášky je nutné podat prostřednictvím Evropského portálu pro mládež v období od 12. června do 26. června. Přihlásit se může jednotlivec i skupina, k přihlášce je přitom potřeba doplnit více podrobností o plánované cestě a odpovědět na pět vědomostních otázek souvisejících s Evropským rokem kulturního dědictví 2018 a iniciativami EU zaměřenými na mladé lidi.

Vybraní cestovatelé pak musí svou cestu zahájit v období od 9. července do 30. září 2018, a po cestě se stanou ambasadory projektu, kteří by měli sdílet své zážitky s ostatními vrstevníky. Více informací naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.