Sehnalová (ČSSD): V úsilí o bezpečnější silnice nejen v Evropské unii nemůžeme polevit

09.05.2018 18:46

V polovině dubna se v New Yorku konalo zasedání Valného shromáždění OSN, jehož tématem byla i otázka bezpečnosti silničního provozu.

Sehnalová (ČSSD): V úsilí o bezpečnější silnice nejen v Evropské unii nemůžeme polevit
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Vážím si toho, že jsem měla možnost na tomto zasedání vystoupit jako poslankyně Evropského parlamentu za Českou republiku. Projev si můžete pustit ve videu. Každoročně kvůli dopravním nehodám zemře na silnicích po celém světě 1,25 milionu lidí a odhaduje se, že dalších až 50 milionů lidí je zraněno, mnozí z nich trpí doživotními následky. Na závažnost tohoto problému jsem proto upozornila i na posledním plenárním zasedání Evropského parlamentu (viz zde).

Evropská unie je v oblasti dopravní bezpečnosti světovým lídrem, a to přesto, že našeho cíle padesátiprocentního snížení počtu úmrtí z dopravních nehod do roku 2020 oproti roku 2010 zřejmě dosaženo nebude a stále jsme od vize nula příliš daleko. Proto v našem úsilí o bezpečnější silnice nejen v Evropské unii nemůžeme polevit. Evropská komise za několik dní představí nový rámec pro bezpečnost silničního provozu na příští dekádu. K jeho naplňování budeme významně přispívat i my jako poslanci a poslankyně Evropského parlamentu. Spolupráci mezi zákonodárci působícími aktivně na poli dopravní bezpečnosti v různých zemích je třeba podpořit. Je to jedna z cest, jak z dopravní bezpečnosti udělat téma, které nebude na okraji zájmu, ale bude mu věnována pozornost, jakou si vzhledem ke své závažnosti zaslouží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie