Senátor Balatka: Kraj jede, kraj maká! Snažíme se, lékaři jsou tu opravdu potřeba

07.02.2023 15:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náboru lékařů do Karlovarského kraje.

Senátor Balatka: Kraj jede, kraj maká! Snažíme se, lékaři jsou tu opravdu potřeba
Foto: miroslavbalatka.cz
Popisek: Miroslav Balatka

Karlovarskému kraji se daří získávat nové doktory. A nejen je. Za loňský rok se podařilo získat do kraje lékaře, sestřičky a další zdravotnický personál, celkem bylo uzavřeno 23 smluv. Na konci loňského roku kraj obdržel žádosti od dalších 31 zaměstnanců, kterým se bude podpora schvalovat po uplynutí jejich zkušební doby. Výborná zpráva. Kraj jede, kraj maká! Snažíme se, lékaři jsou tu opravdu potřeba. Pokud o někom, koho by to mohlo zajímat víte, dejte mu to vědět. Náborové příspěvky jsou velmi zajímavé.

Nedostatkem lékařů se nepotýkáme sami. Podobnou situaci řeší 1/3 regionů v ČR. Lékaři stárnou a noví tak rychle nepřibývají.

Našemu kraji se ale díky jeho náborovým příspěvkům daří nové lékaře, zdravotní sestřičky a ostatní zdravotnický personál získávat. Lékaři u nás mohou dostat příspěvek až 400 tis. korun, zdravotní sestry, fyzioterapeuti, záchranáři, řidiči sanitek až 150 tis. korun. Musí se samozřejmě zavázat pracovat ve zdravotnickém zařízení v našem regionu alespoň tři roky. V loňském roce bylo uzavřeno 23 smluv o poskytnutí podpory v celkové hodnotě 5,8 milionu korun.

Dotace jsou poskytovány také na vybavení ordinací praktických lékařů, lékařů pro děti a dorost, gynekologie a porodnictví a samozřejmě zubních ordinací. 

A chceme, aby se k nám vraceli i studenti lékařských fakult. U nás mají možnost získat stipendium ve výši 150 tis. korun za akademický rok a tím vlastně pokrýt téměř celé náklady se studiem spojené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě