Senátor Canov: Diletantství, když ústavní činitelé nemají při hromadných jednáních nejvyšší ochranu

19.03.2020 13:02

Komentář na facebookovém profilu ke včerejšímu jednání Senátu ČR

Senátor Canov: Diletantství, když ústavní činitelé nemají při hromadných jednáních nejvyšší ochranu
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Chrastavy Michael Canov (SLK)

Senát (horní komora PČR) - měl včera plénum. Musel ho mít, neboť schvaloval zákony, které nesnesly prodlení (to, co sneslo prodlení, bylo z programu odsunuto na později). A bude mít další mimořádné plénum příští týden asi ve středu (zákon o ošetřovném, poté co proběhne na mimořádném jednání ve Sněmovně). Senát musí fungovat (samozřejmě vím, že by ho někteří nejraději změnou Ústavy zrušili, ale stejně tak věřím, že i ti, kteří jsou tohoto názoru, uznají, že pokud Senát v Ústavě je, tak fungovat musí).

Z výše uvedeného důvodu (a také proto, že nechci ohrozit občany dosud nenapadeného okresu Liberec po návratu) jsem si poté, co jsem do Senátu přijel v roušce (viz foto s mojí paní asistentkou) vyžádal neprodleně obdobně jako řada mých kolegů (např. Jiří Vosecký z dosud nenapadeného okresu Česká Lípa) respirátor FFP 3 (ten zaručuje v nejvyšší kvalitě, že se nenakazím od ostatních). Naproti tomu předseda Ústředního krizového štábu Roman Prymula, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a ministryně financí Alena Schillerová přišli jako pozvaní hosté jen v rouškách (ty podstatně snižují pravděpodobnost, že jeho nositel někoho nakazí, ale nezabrání tomu, aby nositele nakazil někdo jiný). Nepovažoval jsem to od počátku za správné, ba považuji za naprostý hazard, že členové Ústředního krizového štábu a vlády mají jen takovou ochranu, kdy je může někdo jiný nakazit a zlikvidovat tak činnost jak Ústředního krizového štábu tak vlády. Vrcholem ovšem bylo, když ministryně financí těm senátorům, kteří respirátory měli, tyto respirátory při svém vystoupení vyčetla, když premiér a další mají jen roušky. Co chce paní ministryně? Aby se premiér, členové vlády (včetně jí samé) a Ústředního krizového štábu od ostatních nakazili a proto nosí jen roušky? Aby Senát přestal fungovat a nemohl schvalovat zákony nezbytné pro tuto zemi a proto nemají nosit respirátory?

Považuji za diletantství a přímé ohrožení státu, když Ústavní činitelé nemají při hromadných jednáních nejvyšší ochranu před tím, aby je někdo nakazil a tím ohrožují samu podstatu fungování státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …