Senátor Čunek: Nová vláda by se měla vyvarovat rétorice předchozí vlády

20.01.2022 11:28 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k roli nové vlády.

Senátor Čunek: Nová vláda by se měla vyvarovat rétorice předchozí vlády
Foto: Archiv PL
Popisek: Bývalý hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek

Máme novou vládu s důvěrou. Ať se nám to líbí, nebo ne, tak je náš systém založen na tom, že kdo dá dohromady většinu, tak ten vládne. Pětikoalice má nyní pohodlnou většinu, přesto je pravdou, že to vládnutí nebude jednoduché. Předchozí vláda nám zanechala rekordní dluh dva a půl bilionu korun a ať jsou tyto půjčky sebelevnější, tak je budeme muset splatit.

Nová vláda by se měla vyvarovat rétorice předchozí vlády, že musíme všem pomáhat a každému dávat peníze. Kde bychom je brali? Vždyť jediná cesta jak vyrovnat naše dluhy je buď více pracovat a nebo více šetřit. Nejlépe kombinace obojího. Jiný způsob neexistuje!

Proto podle mě nová vláda udělala první špatný krok těsně před svým vznikem a to když podpořila zvýšené 80% ošetřovné. To se pobírá sedm dní v týdnu a člověk, který tedy nechodí do práce, tak dostává více peněz, nebo téměř stejně jako ti, co do práce chodí. To je zásadně špatně, navíc proti principu zdravého rozumu! Vždycky musí platit, že jakákoliv práce se musí vyplatit výrazně více, než jakákoliv nepráce.
Stát by měl šetřit taky u sebe. Proto má opozice pravdu, když kritizuje novou vláda za nově vzniklá ministerstva a opět to zaplatíme my všichni. Dohoda pěti stran je jistě těžká, ale kdyby jich bylo š

est, tak bude 21 ministrů?  V tomto případě nádherně otočili Piráti, kteří v minulosti proklamovali, jak mají politici pracovat  a poukazovali na všemožné trafiky. Najednou, když se jich do Poslanecké sněmovny dostalo o 18 méně, tak pomalu všichni dostávají politická místa na ministerstvech.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce