Senátor Čunek: Práce musí být hodnocena vždycky více, než jakákoliv nepráce

03.02.2022 16:02

Projev na 20. schůzi Senátu České republiky 3. února 2022 k návrhu zákona o mimořádném ředitelském volnu a mimořádném vzdělávání distančním způsobem pro období epidemie onemocnění COVID-19.

Senátor Čunek: Práce musí být hodnocena vždycky více, než jakákoliv nepráce
Foto: Archiv PL
Popisek: Bývalý hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek

Vážený pane předsedo, pane ministře, kolegyně, kolegové, jak víte, tak já jsem již dvakrát nepodpořil ošetřovné na výši 80 %, které se tady schvalovalo, a to z těch důvodů, abych to neopakoval, že z mého pohledu, a podle mě i z pohledu společnosti, práce musí být hodnocena vždycky více, než jakákoliv nepráce. A protože tady je to stejné, při tom sedmkrát 80 % a pětkrát 100 % za těch 5 dní práce a 7 dní ošetřovného, tak bych paradoxně měl tenhle zákon nepodpořit také. Nicméně vzhledem k tomu, že tady je to jiné, tady už rodič žádným způsobem nemůže ovlivnit, nebo může jistě apelovat na ředitele atd., ale tady rodič nemůže ovlivnit to, jestli ředitel vyhlásí, nebo nevyhlásí ředitelské volno. Tak z tohoto důvodu vlastně se ztrácí ten řekněme aspekt toho osobního rozhodnutí, a proto tento zákon podpořím. Myslím, že to je z tohoto pohledu logické. Samozřejmě jsem přesvědčen o tom, že nadále už bude obecně ošetřovné opět zakotveno na těch 60 %, takže to je už jiná věc, ale jaksi ten rozpor, který by snad někdo chápal v tom mém rozhodování, tak oznamuji, že řeším tím, že tady vůle rodičů bohužel nemá – nebo bohudík – také nemá vliv na rozhodnutí toho ředitele, primárně. Děkuji.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Udženija (ODS): Dotace na provoz urgentního příjmu a lůžkového oddělení pro Nemocnici Na Františku

20:03 Udženija (ODS): Dotace na provoz urgentního příjmu a lůžkového oddělení pro Nemocnici Na Františku

Hlavní město poskytne dotaci ve výši 20 milionů Kč na provoz Nemocnice Na Františku. Peníze jsou urč…