„Líbačka“ dvou rádců v norské verzi Popelky? Čunek ve varu: Tohle podsouvání dětem...

21.12.2021 15:54

Senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL) tvrdí, že Norové „zprznili“ Popelku, když v jejich nové verzi na motivy české pohádky dojde mimo jiné na polibek dvou princových rádců. „Je zapotřebí tuto propagandu vnímat v celé její šíři a odmítnout prznění našich krásných pohádek,“ má jasno Čunek.

„Líbačka“ dvou rádců v norské verzi Popelky? Čunek ve varu: Tohle podsouvání dětem...
Foto: Archiv PL
Popisek: Bývalý hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek

Čunek vyjádřil na svém facebookovém profilu rozhořčení nad novou norskou Popelkou, ve které se objevuje láska dvou homosexuálních princů. „Za pár dní vstoupí do kin nová verze Popelky natočená v Norsku. V ní se podle autorky políbí úplně všichni krom Popelky a prince, nejvíce diskutované je políbení se dvou princových pobočníků,“ informuje Čunek.

„Je zapotřebí tuto propagandu vnímat v celé její šíři a odmítnout prznění našich krásných pohádek. Pokud má někdo nutkání propagovat své nové vnímání světa, tak ať si vymyslí něco nového a neschovává se za naše tradiční postavy,“ tvrdí Čunek, že Norové neuctivě przní českou vánoční klasiku.

Čunek se v této souvislosti také vrací k tomu, že v Senátu nedávno neprošel návrh senátora Václava Lásky (SEN21), aby stejnopohlavní páry dostaly status rodičů v případě adopce v zahraničí. „V Senátu jsme nepřijali novelu zákona, která by umožňovala osvojování dětí stejnopohlavními páry. Někteří z vás mi psali, že se jedná o maličkost a měli jsme ji podpořit. Jenže jak vidíte, tak to není jediná maličkost v dnešním světě, která útočí na tradiční rodinu, tak jak ji známe, tedy na svazek ženy a muže,“ má jasno Čunek.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Právě homosexuální tematika podle něj útočí z řady dnešních pořadů, zatímco hodnoty tradiční rodiny se nepropagují. „V řadě dnešních pořadů pro děti běžně vystupují homosexuální páry, ale společnost naopak potřebuje propagovat klasické rodinné hodnoty, protože jen z páru ženy a muže se rodí děti. Rodina musí být základ naší společnosti! Podsouváním jakýchkoliv jiných příkladů působíme dětem chaos a zmatek ve vnímání přirozeného života,“ uzavírá Čunek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…