Senátor Hraba: Do „progresivní revoluce“ se bohužel zapojují i některé banky a korporace

24.07.2023 15:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke skandálu ve Velké Británii.

Senátor Hraba: Do „progresivní revoluce“ se bohužel zapojují i některé banky a korporace
Foto: Zdeněk Hraba
Popisek: Zdeněk Hraba

Británií hýbe kauza zrušeného bankovního účtu jednoho bývalého europoslance. Oficiálním důvodem zrušení konta je, že „jeho názory jsou nechutné, zdají se být nepříjemné a stále více se vymykají širší společnosti“.

Dále také, že má prý politik blízko k D. Trumpovi, že může za brexit apod.

Schválně nepíšu jméno onoho politika, protože to není podstatné.

Podstatný je fakt, že se do „progresivní revoluce“ bohužel zapojují i některé banky a korporace. A v tom je obrovské nebezpečí, kdy je volný trh nakažen bojem za to jediné „progresivistické dobro“, tak najednou padají základní principy naší civilizace, jako svoboda slova, vyznání či respekt k odlišným názorům.

Politika se zastali i názoroví odpůrci, jako sám premiér Rishi Sunak či konzervativní poslanec Jacob Rees Mogg. Premiér uvedl, že „nikomu by nemělo být bráněno ve využívání základních služeb pro vlastní politické názory“. A dodal, že „svoboda slova je základním kamenem naší demokracie“.

Britská vláda uvedla, že chystá zpřísnit bankovní regulace a zavádí povinnost odůvodnit případné zavírání účtů.

Plyne z toho hned několik důležitých poznatků. Prvním je nutnost i do budoucna zaručit vydávání hotovosti, protože v čistě bezhotovostním světě se může jednoduše stát, že pro „špatný názor“ skončíte z minuty na minutu bez peněz.

A dále také to, že je nutné být na pozoru před progresivními „kazateli dobra“ a neskákat jim na lep, na jejich sladké řeči. Protože dobře to myslí jen ve vztahu k sobě samým, ne ve vztahu k druhým. Tito lidé hlásají toleranci, ale ostatní netolerují. Stejně jako hlásají diverzitu, ale přitom ve skutečnosti chtějí všechny unifikovat, srovnat do jedné lajny. 

Jen dodám, že sám ne nutně se všemi výroky a kroky daného politika (není těžké zjistit, o koho jde) souhlasím. Ale ani politický a názorový nesouhlas pro mě není důvodem někomu upírat jeho práva či služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…