Senátor Malý: Senát schváli předlohu novely zákona o alkoholu na cyklostezkách

08.10.2018 20:20

Dnes, 8. října 2018, projednal senátní Výbor pro zdravotnictví a sociální politiku senátní novelu zákona č. 361/2000 Sb., kterým se mění zákon o silničním provozu.

Senátor Malý: Senát schváli předlohu novely zákona o alkoholu na cyklostezkách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Malý

Po důkladné diskuzi dospěl výbor k závěru, že novelu zákona v předloženém znění schválí. Návrh bude dále v plénu projednávat Senát na své 18. schůzi 17. 10. 2018. „Navrženou toleranci alkoholu v krvi 0,5 ‰ považuji na základě statistik BESIPu za zcela bezpečnou, ještě s rezervou. Počet nehod zaviněných cyklisty stoupá až od 1‰,“ říká senátní zpravodajce zákona prof. MUDr. Jaroslav Malý, CSc.

Novela by umožňovala cyklistům na cyklostezkách a silnicích III. požít před jízdou nebo během ní alkoholický nápoj s tím, že u nich obsah alkoholu v krvi nepřekročí 0,5 ‰. Dané množství odpovídá zhruba dvěma desetistupňovým pivům nebo dvěma decilitrům vína. Cyklista by zároveň nesměl přepravovat děti. Zákon by rovněž výrazně snížil pokuty za přestupek spočívající v nedodržení některé z výše uvedených podmínek. Maximální výše pokuty tu má u řidiče jednomístného jízdního kola činit 500 Kč, namísto současných 2 500 a 20 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.