Senátor Nytra: Druhý problém vidím v nedostatečné funkčnosti ERÚ

18.08.2021 15:54

Projev na 15. schůzi Senátu 18. srpna 2021 k energetickému zákonu

Senátor Nytra: Druhý problém vidím v nedostatečné funkčnosti ERÚ
Foto: Facebook
Popisek: Zdeněk Nytra

Vážený pane ministře, vážené dámy, vážení pánové,

ty problémy jsou v podstatě dva. Navážu na pana senátora Čunka. V rámci pozměňovacího návrhu máme konkrétní případy, takže nemám důvod pochybovat o tom, jestli je pozměňovací návrh správně, nebo ne. On je problém v těch 30 dnech. Myslím si, že se nenajde mezi přítomnými senátorkami a senátory jeden nebo jedna, která by nechtěla podpořit nebo prosadit těch 60 na projednávání, ale to je prostě problém. A v rámci těch 30 dnů, než zákon dorazí, než se nastuduje, než se zpracuje pozměňovací návrh, pak může dojít i k tomu. Mimochodem pozměňovacích návrhů jsme dostali na stůl dnes už dost hodně, byť třeba nejsou tak obsáhlé.

Druhý problém, který vidím, je, a to je můj osobní názor, v nefunkčnosti nebo v nedostatečné funkčnosti ERÚ. Já nevím, jestli je to částečným personálním propojením, kdy jeden člověk je nejdřív na ERÚ, potom na ministerstvu průmyslu a obchodu a naopak. Nemám podrobné informace, jak vlastně tlačí MPO na fungování ERÚ. Ale to všechno, a budeme se o tom určitě bavit i u toho dalšího senátního tisku, bychom si mohli odpustit, kdyby ERÚ fungoval tak, jak má.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…