Senátor Pavera: Jsem rád, že EET je v návrhu odloženo do konce roku

13.05.2020 15:16

Projev na 22. schůzi Senátu ČR ze dne 13. května k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 137/2020 Sb., o některých úpravách v oblasti evidence tržeb v souvislosti s vyhlášením nouzového stavu

Senátor Pavera: Jsem rád, že EET je v návrhu odloženo do konce roku
Foto: archiv
Popisek: Herbert Pavera

Děkuji za slovo, pane předsedo. Vážená paní ministryně, milé kolegyně, kolegové, já už jsem i včera na hospodářském výboru říkal některé informace paní ministryni, která samozřejmě ty informace vyvracela, vyvracela je i dneska, ale jsem rád, že EET je odloženo v návrhu až do konce roku s tím, že hospodářský výbor tam schválil na svém jednání ještě doporučení, aby se to posunulo až do roku 23, což myslím si, že je docela rozumné, protože zatěžovat nejmenší živnostníky, jako jsou kadeřnice, kosmetičky, pedikérky a další, protože pracují jenom sami na sebe, tak je naprostý nesmysl. Paní ministryně také říkala, že je to administrativní zátěž pro ně, nejenom teď v koronavirové situaci, ale i celkově. Jsem rád, že v důvodové zprávě zaznělo i to, že letos nebude díky tomu odložení EET žádný významný negativní dopad na státní rozpočet. Já věřím, že on by nebyl ani tak nijak významný, protože ti malí, drobní podnikatelé, ti žijí ze dne na den. Vlastně z toho, co mají, tak si platí dovolenou, kterou jim nikdo neproplácí, nejdou na nemocenskou, protože musí pracovat, a podobně. Věřím tomu, že čas, který bude případně po schválení třeba v Poslanecké sněmovně, tak bude čas na to, aby se opravdu posoudil vliv EET na dopad české ekonomiky, protože všichni dobře víme, že česká ekonomika v posledních letech nesmírně rostla díky našim šikovným podnikatelům, kteří opravdu udělali velký kus práce a já jim za to děkuji, protože i my, nejenom stát a kraje, ale i obce a města mají díky tomu vyšší rozpočtové určení daní. Takže já osobně podporuji návrh hospodářského výboru a věřím, že nakonec tak to skončí i v Poslanecké sněmovně, i když vím, že paní ministryně si myslí něco jiného. Děkuji.

Mgr. Herbert Pavera

  • TOP 09
  • Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…