Senátor Pavera: Petice Braňme média veřejné služby! je vyjádření důsledku politické situace

13.06.2019 14:27

Projev na 9. schůzi Senátu 13. června 2019 k petici Braňme média veřejné služby!

Senátor Pavera: Petice Braňme média veřejné služby! je vyjádření důsledku politické situace
Foto: archiv
Popisek: Herbert Pavera

Hezké a příjemné dopoledne. Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, milí kolegové, vážení přítomní hosté. Petice Braňme média veřejné služby! je vyjádření důsledku politické situace, která v současné době nebo v posledních letech u nás nastává. Všichni asi zaznamenáváme to, že v poslední době se velmi zvýraznila kritika novinářů, především vinou některých politiků, z nichž vyniká především náš pan prezident Zeman, který je kritizuje na každém kroku. Pozadu nezůstává ani náš pan premiér Andrej Babiš. A výpadky vůči novinářům a snahou o omezování jejich činnosti vynikají i poslanci SPD a komunistů. A takovým paradoxem, důsledkem dnešní politické situace je i to, že předsedou Podvýboru pro svobodu slova a média v Poslanecké sněmovně je komunistický poslanec, to znamená člen strany, která kdysi cenzurovala zprávy a která se o to snaží i v současné době.

Pokud chceme mít zachovanou demokracii v naší zemi, musíme svobodu slova a média chránit. A věřím, že i dnešním projednáním této petice přispějeme k tomu, abychom chránili média i novináře a nezávislost médií. Děkuji vám za pozornost.

Mgr. Herbert Pavera

  • TOP 09
  • Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • senátor

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.