Senátor Valenta: Absurdita roku

15.10.2018 20:44

Komentář na facebookovém profilu k zavádění anonymního označení domovních zvonků ve Vídni

Senátor Valenta: Absurdita roku
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Anonymizace popisků na zvoncích je vskutku absurdní scénář, který by ještě před několika desítkami let nepochybně nikoho ani nenapadl. Je skutečně zvláštní, v jakém světě žijeme, čím se zabýváme a jaké nesmyslnosti jsme nuceni v důsledku bruselských nařízení řešit.

Oč více se zabýváme podobnými malichernostmi, o to více bohužel eurobyrokratům a "vládcům Unie” unikají věci podstatné. Otázky bezpečnosti, migrace, terorismu atd. A když už přijde na debatu i o těchto tématech, padají bohužel znovu jen byrokratické návrhy, regulace, kvóty a podobné paskvily.

Evropská unie je bohužel až příliš zajeta ve svých těžkopádných kolejích, kdy na problémy každodenního života umí odpovídat jen plošnými regulacemi, absurdními nařízeními, novými povinnostmi a byrokratismem. Obávám se, že to je ale spíš cesta k jejímu konci, protože vláda dlouhodobě nemůže být natolik odcizena od reality, aniž by zcela ztratila respekt a podporu vlastních občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.