Senátor Valenta: Czexit! Postavme se armádě bruselských úředníků i špatným zákonům

24.06.2016 9:17

Evropská unie vznikala na myšlenkách svobody, kdy její protagonisté chtěli zajistit volný trh a volný pohyb osob. Začala však zanikat v okamžiku, kdy se tato svoboda začala měnit v nesmyslné regulace. Prvními byly kvóty na mléko, následovala dlouhá série „dobroserských“ nařízení, pokračovalo to bruselskou nadvládou a vše vyvrcholilo kvótami na uprchlíky nebo třeba nápady typu, že i výrobní roboti budou platit sociální pojištění. Ale především - Evropská unie selhala v okamžiku, kde měla zabezpečit své vnější hranice a nedovolit, aby hordy ekonomických migrantů ohrozily kulturní, ekonomickou i sociální integritu členských států a bezpečnost jejich obyvatel.

Senátor Valenta: Czexit! Postavme se armádě bruselských úředníků i špatným zákonům
Foto: Archiv Ivo Valenty
Popisek: Ivo Valenta.

Nedivím se proto výsledkům referenda ve Velké Británii. Zdravě konzervativní Britové, kteří ctí své národní tradice a svou národní identitu, se rozhodli správně! Přestali předstírat, že prohlubující se evropská integrace je správnou odpovědí na dnešní ekonomické a společenské problémy Evropy. Čelem se postavili stále rozmáhajícímu se multikulturálnímu a probruselskému „náboženství“, jehož představitelé již dávno opustili rétoriku seriózních argumentů a v domnění, že sami mají nad hlavou pomyslnou svatozář, začali velebit Evropskou unii jako něco božského, neomylného a dokonalého.

Velká Británie našla odvahu a její voliči podle mého soudu udělali správné rozhodnutí. Již nechtějí, aby bruselská nařízení devastovala jejich vlastní legislativu. Již nechtějí dále sledovat bruselské „politbyro“, kde již dávno nevládnou politici, ale armáda úředníků. Již nechtějí, aby jejich ekonomický rozvoj brzdila prohlubující se evropská integrace, o čemž otevřeně mluví řada uznávaných ekonomů.

Velká Británie podle mne ukázala cestu také České republice. Při své práci senátora totiž takřka denně narážím na to, jak se unijní chobotnice rozpíná v českém legislativním prostředí, jak nesmyslně svazuje naše zákonodárství, jak slabá je česká vláda v Bruselu při vyjednávání lepších podmínek pro Českou republiku, jak obrovská je byrokracie spojená s členství v Evropské unii a ve finále také na to, jak nelogicky je postavena celá „slavná“ dotační politika EU.

Jsem proto pro vypsání referenda o vystoupení České republiky z Evropské unie. Jsem pro „czexit“, protože jsem přesvědčený o tom, že dnešní podoba Evropské unie ztratila poslední zbytky zdravého selského rozumu. Evropskou unii doslova snědli úředníci a jejich nařízení, která tito úředníci vymýšlí jen pro obhájení své vlastní existence. Kvůli členství v Evropské unii je Česká republika často „nucena“ přijímat špatné zákony, které jsou postaveny proti jejím občanům a jejich oprávněným zájmům. Navíc se Brusel stal velmi špatným vzorem pro chování řady státních i krajských úřadů, kde stále noví a noví úředníci vymýšlí pouze nová a nová lejstra.

Jsem přesvědčen o tom, že jsme do Evropské unie vstupovali proto, abychom nejen deklarativně patřili do velké evropské rodiny, ale bychom především čerpali efekty, které plynou z volného pohybu zboží, služeb a lidí. Určitě jsme do EU nevstupovali proto, aby nám bruselští úřednici diktovali všechny detaily našich životů. Nevymanili jsme se přeci z komunistické diktatury jen proto, abychom vlezli do jiné, unijní diktatury.

Mám pocit, že dlouhé roky jsme přehlíželi to, co se na nás z Bruselu valí. Dlouhé roky jsme možná v sobě budovali víru, že „západní Evropa“ přeci ví, jak na to a my se na jejím know-how a penězích můžeme jednoduše svézt. Ale prozřeli jsme. Nejen my v České republice, ale v mnoha dalších členských zemích, které velmi často navštěvuji.

Nebojme se kroku do neznáma. Jsme silným, suverénním národem a jsem přesvědčen o tom, že nepotřebujeme bruselské úředníky ani evropsky deformované zákony. Vyhlasme „czexit“ a vraťme do politiky zdravý selský rozum. 

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.