Senátor Valenta: Další faul pro region

30.04.2018 21:23

Na jednu stranu je určitě lichotivým zjištěním, že Zlínský kraj je velmi žádným regionem. Na druhou stranu je nepřijatelným paradoxem, že právě v kraji, který se dlouhodobě pohybuje na druhém místě v nejnižších průměrných mzdách, dochází k druhému nejvyššímu nárůstu ceny stavebních pozemků v celé České republice.

Senátor Valenta: Další faul pro region
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Tato situace je doslova pastí především pro mladé rodiny, kterým navíc vláda a ČNB zkomplikovala možnost získání výhodných hypotéčních úvěrů. Dostupnost vlastního bydlení se tak především v našem regionu velmi vzdaluje a bohužel vládní politici tomu jen nečinně přihlížejí.

Periférie státu jako kdyby ministerské byrokraty v pražských palácích vlastně ani nezajímaly. Proto nepřestanu usilovat o to, aby došlo ke snížení odvodového zatížení práce a tedy růstu reálný mezd, aby se konečně rozjela výstavba páteřních dálnic do Zlínského kraje, které pomohou novým investorům i přílivu turistů.

Boj za moravskoslovenské pohraničí je náročný, ale o to důležitý. A chtěl bych věřit tomu, že v něm budeme i s dalšími regionálními politiky postupně dosahovat úspěchů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…