Senátor Valenta: Devastace demokracie v přímém přenosu

02.06.2018 12:17

Poslanci hnutí ANO by si měli pořádně sáhnout do svého svědomí.

Senátor Valenta: Devastace demokracie v přímém přenosu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Je pro mne nepochopitelné, že 20 poslanců hnutí ANO se nejdříve podepíše pod návrh zákona, který měl racionálně zmírnit nesmyslně přísný protikuřácký zákon, aby jen několik týdnů poté při hlasování ve Sněmovně hlasovali proti touto zákonu. Copak se stalo, že z vlastních iniciátorů novely zákona se stali jeho hrobníci?

Copak je normální, aby poslanec nehlasoval podle svého svědomí a vědomí, ale podle přání, pokynů či výhružek Andreje Babiše? Copak takto má fungovat zastupitelská demokracie, že o zákonech v konečném důsledku nerozhoduje názor poslanců, ale diktátorů, kteří v stranických sekretariátech rozhodují o tom, co je a co není správné?

To opravdu chceme nadále přihlížet tomu, jak je v naši zemi postupně devastována svoboda jedince, podnikatele ale v konečném důsledku už i poslance? Chceme opět žít v zemi, kde nebude rozhodovat demokratická většina, ale rozkaz jednotlivce, který se jen formálně schová za většinové hlasování? Je neuvěřitelné, čeho jsme svědky. Vláda bez důvěry Poslanecké sněmovny, kterou reprezentují poslanci, kteří na povel hlasují dle vůle svého guru.

Nicméně ani tyto pokřivené principy mne neodradí od toho, abych dál bojoval za rozumné zákony a opravu těch nesmyslných, které omezují svobodu a ženou nás do „regulacie“, kde vítězí dobroserství nad zdravým selským rozumem. Proto společně s dalšími senátory obratem předložím návrh novely protikuřáckého zákona v Senátu a pokusím se alespoň zde pro tolik potřebnou úpravu získat dostatečnou většinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!