Senátor Valenta: Divadlo na voliče

30.04.2018 10:27

Tak jsem viděl zajímavé video z Čapího hnízda, ve kterém si pan premiér pochvaluje to, jak ho přijeli navštívit „kamarádi z Moravy“.

Senátor Valenta: Divadlo na voliče
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

No ani se nedivím, že tato reportáž vzbudila takové pozdvižení a tolik různorodých komentářů. Pan premiér totiž asi naplno rozjel další předvolební kampaň a rozhodl se, že bude zdarma zvát lidi z celé republiky na své Čapí hnízdo a pokoušet se vytvořit dojem, jak toto místo, díky kterému má na krku policii a podezření z dotačního podvodu, slouží lidem.

No lidem možná slouží, ale spíš pouze mu samotnému v rámci jeho předvolební kampaně. A je smutné, že mu i lidé, které znám mnoho let a dlouhodobě s nimi spolupracuji, takto naivně skáčou na lep a svou návštěvou Čapího hnízda legitimizují to, co policie a mnozí další považují ze zneužití dotací cíleně určených malým podnikatelům jednou z největších firmou v zemi. Navíc se stávají přímými účastníky dobře promyšleného divadla na voliče, kteří si tak mají zapamatovat, že Čapí hnízdo je vlastně fajn, že premiér je sympaťák a že za ním jezdí folkloristi až z Moravy, kteří na jeho počet předvedou folklorní vystoupení na oslavu Vodňanských kuřat a dokonce mu předávají obří dárky, jako například šestisetkilový včelí úl.

Navíc z tohoto příběhu prýští účelovost a snaha marketingových poradců pana premiéra získat pro něj politické body kdekoliv a za jakoukoliv cenu. Stojí za povšimnutí, že pan premiér přichází s podporou folkloru vždy před volbami anebo tehdy, když mu teče do bot. A spolupráce s KSČM je pořádným průšvihem, který se podle všeho snaží přelepit něčím milým a pozitivním. Ale kde byl Andrej Babiš poslední dvě desetiletí, během kterých naše nadace nezištně a bez politických ambicí podporovala stovky folklorních souborů, cimbálových muzik a folklorních akcí? Anebo když tato nadace již před více jak 10 lety začala organizovat ozdravné a relaxační pobyty např. pro seniory, na které se všichni vykašlali a nikdo pro ně nechtěl nic zadarmo dělat? Vždyť nadace již téměř dvacet let supluje neschopnost státu postarat se o tolik potřebné aktivity, které by jinak skomíraly. Asi si marketingoví poradci pana premiéra myslí, že to dělám z politických pohnutek a že to „kouzelně zabírá“. Ale to jsou na velkém omylu. A jsem přesvědčený, že na to brzy přijdou sami.

Mě podpora folkloru neomrzí. Jako donátor se ji věnuji dvě desetiletí. Sice za ni nedostávám včelí úly, ale o to víc mne těší, když vidím tisíce lidí, kteří se oblékají do nových nebo opravených krojů, když třeba ve sklepě zahrají mladé muziky a když cítím, že folklor nevymírá, že se z něj nestává pouze divadelní představení pro vyvolené, ale že je stále živý a hluboce zakořeněný v srdcích a životech lidí na Moravě. Zneužití folkloru pro volební kampaň je mi proti srsti a divím se všem zainteresovaným, že se pro to propůjčili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…