Senátor Valenta: Hlasovat pro nesmysly nehodlám

04.10.2016 15:35

Reakce senátora Ivo Valenty na hodnocení Rekonstrukce státu

Senátor Valenta: Hlasovat pro nesmysly nehodlám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Poslední dobou se mě občané často ptají, co mě v Senátu dokáže nejvíce překvapit a zároveň naštvat. Odpovídám různě podle aktuální zkušenosti, ale skoro vždy se jim svěřuji, že jestli se něčemu nikdy nepřestanu divit, tak jsou to nátlakové akce Rekonstrukce státu. Ty vydírají poslance a senátory svými zcela zcestnými představami o fungování státu. Na svém webu uveřejňují informace o tom, jak ten či onen poslanec či senátor hlasoval o zákonu, který oni prosazují. Své vyděračské praktiky nejen "live" přenášejí na sociálních sítích, ale dokonce je pravidelně vyhodnocují a nám je rozesílají, abychom všichni věděli, jak "plníme své sliby".

Pokud si ale myslíte, že to jsou vaše sliby, tak se mýlíte! Jsou to sliby Rekonstrukce státu, které se zavázala prosadit. O tom komu se můžeme jen dohadovat. Požádejte rekonstrukci o skutečný seznam sponzorů a uvidíte sami. A pokud vás zajímá, jak jsem si při posledním vyhodnocení vedl já, ve statistice jsem vskutku zabodoval, prý doslova blokuji a oslabuji schvalování jejich návrhů zákonů.

Jen pro Vaši informaci šlo o 3 zákony. Ten první zcela neoprávněně navyšoval pravomoci Nejvyššího kontrolního úřadu pro starosty, což mohlo ve finále paralyzovat fungování samosprávy jako takové. Ten druhý se týkal údajného průhledného financování politických stran. Návrh, jehož smyslem bylo nedemokraticky omezit dary stranám a zastropovat finanční limity na kampaň, nakonec prošel a jen čas ukáže, jak je bezzubý a naopak povede k ještě větší snaze zakrýt skutečné sponzory stran. No a ten třetí? Jedná se o registr smluv, pro který jsem nezvedl ruku mj. právě proto, že stanovuje výjimku ze zveřejňování smluv na internetu pro neziskovky, třeba pro Rekonstrukci státu....

Své názory neskrývám, naopak jsem na ně pyšný, protože pro nesmysly alá "chceme lepší Česko" rozhodně hlasovat nehodlám.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…