Senátor Valenta: Hrdě na konci žebříčku

25.09.2018 12:07

S potěšením jsem přijal zprávu, že jsem byl Rekonstrukcí státu vyhodnocen jedním z těch senátorů, kteří neprosazují tzv. protikorupční zákony.

Senátor Valenta: Hrdě na konci žebříčku
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Jsem přesvědčen, že za protikorupční zákony nemůže být považováno něco, co vymyslí parta lobbistů a nátlakových aktivistů, kteří před volbami vymámí z kandidátů jejich slib, aby je mohli po volbách vydírat, veřejně dehonestovat a zesměšňovat. Byl jsem svědkem toho, kdy zástupci této organizace byli přítomni jednání našeho výboru a namísto korektního jednání jsme se dočkali jen a pouze těchto praktik.

Tzv. protikorupční zákony a protikorupční boj v naší zemi mají za následek jediné - rozvrat institucí, nárůst byrokracie a regulace a nástup zcela gumových populistických hnutí a stran, které pod záminkou boje proti korupci a mnohdy ruku v ruce s organizacemi typu Rekonstrukce ve skutečnosti skrytě prosazují své zájmy.

Hysterický boj proti korupci nikam nevede. Jsem pro transparentnost, pro jasná pravidla a jejich dodržování, ale důsledkem nemá být dehonestace politiky a politiků a nebo to, že o odpovědné funkce se přestanou ucházet schopní lidé, kterým například majetkový striptýz a jiné výmysly za to nestojí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…