Senátor Valenta: Jak urychlit výstavbu dálnic

27.04.2018 13:01

Česká republika si trhá v Evropě nejednu pořádnou ostudu. Když už pominu mnoho jiných problémů, tak třeba i tím, že nejsme dlouhé roky schopni pokročit v budování dálnic a klíčových dopravních tepen. Naši sousedé tak budují dálnice, které však nemají na naší straně hranice žádné pokračování…

Senátor Valenta: Jak urychlit výstavbu dálnic
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

A to by si jeden připadal jako v pořádném Kocourkově. Nekonečné výmluvy vlády, které již dlouhé roky svádí problémy na předešlé ministry, už nemůže brát nikdo vážně.

Je třeba s dálniční sítí v naší zemi zásadním způsobem pohnout. A bohužel nejde už pouze o peníze. Výstavbu dálnic teď v mnoha případech brzdí příliš „zelená“ legislativa, která již dávno nechrání životní prostředí, ale pouze nahrává vyděračským aktivistům, kteří se maskují za ochránce přírody.

A těší mne, že si to uvědomuje i veřejnost. Podle průzkumu totiž právě omezení vlivu „ekologů“ je podle největší části respondentů (31 %) způsob, jak urychlit výstavbu dálnic v České republice.

Tak milá vládo, z hrušky dolů a urychleně předložte potřebné legislativní změny. A přestaňte se konečně už pořád na něco vymlouvat…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě