Senátor Valenta: Kdyby hejtman místo velikášského snu o svém „pomníku“ raději tvrdě makal

12.06.2019 11:04

Komentář na facebookovém profilu k projektu nové nemocnice ve Zlíně

Senátor Valenta: Kdyby hejtman místo velikášského snu o svém „pomníku“ raději tvrdě makal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Hejtman Jiří Čunek nechce opravit Krajskou nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně, ale hodlá postavit zcela novou nemocnici ve Zlíně - Malenovicích. To je podle mne hloupý a neuvážený krok. Když se totiž podívám do Uherského Hradiště - Srdce Slovácka, tak bych rád připomněl panu hejtmanovi, že kdyby před lety neměl kraj a vedení nemocnice dostatek zdravého rozumu, tak by dnes pacienti ze Slovácka neměli krásně opravenou nemocnici. Naopak by ale zřejmě stále měli bláhové sliby politiků, případně nějaká staveniště nebo budovy, které jim padají na hlavu.

A stejně zodpovědně musíme postupovat i dnes. Nepotřebujeme experimenty, které zadluží kraj. Nepotřebujeme postavit novou Čunkovu nemocnici na zelené louce a riskovat finanční kolaps krajského rozpočtu. Potřebujeme opravit Krajskou nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně v současném areálu.

Kdyby hejtman namísto velikášského snu o svém „pomníku“ raději tvrdě makal na kvalitně zpracovaném generelu, už letos se mohla začít stavět nová interna a centrální příjem v KNTB. Každý by si rád postavil dům, ale musí na něj mít peníze. Pokud je nemá, musí zvolit cestu postupné rekonstrukce. A kraj potřebné prostředky nemá!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…