Senátor Valenta: Malým brát a velkým dávat?

21.11.2016 22:07

Je sice chvályhodné, že velká zahraniční společnost Robert Bosch vytvoří na základě investiční pobídky od vlády stovky nových pracovních míst.

Senátor Valenta: Malým brát a velkým dávat?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Zároveň s tím se ale musím ptát, kolik stovek či spíše tisícovek pracovních pozic v malých a středních podnicích v důsledku likvidační politiky vlády vůči těmto subjektům již zaniklo a ještě zanikne? Tato politika je zcela zvrácená a pomýlená. Podporuje charakter naší ekonomiky coby montovny a brzdí invenci a vynalézavost našich vlastních lidí. Jak lze uspět v mezinárodní konkurenci, když nebudeme mít produkci vlastních výrobců a vlastních produktů? Jaká je perspektiva toho, že zde uměle díky investičním pobídkám udržíme velkou zahraniční továrnu, která v momentě, kdy to pro ni bude už nevýhodné, přesune svou výrobu do země, která jí dá ještě lepší podmínky? Pokud se ohlédneme do minulosti, Česká republika i Československo měly světu co nabídnout. Současná vláda ale činí vše pro to, aby tím jediným, čím jsme schopni konkurovat, byla nízká cena práce. S tím si ovšem dlouho nevystačíme. Je třeba podporovat ty, kteří jsou kreativní, jsou schopni vyvíjet nové moderní technologie, výrobky pro budoucnost a nebo i třeba osvědčenou českou kvalitu. Takové lidi ale naše vláda spíše bere u úst - malým bere a velkým dává, což je velmi krátkozraké.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice