Senátor Valenta: Místo stavby dálnic počítáme křečky

30.03.2018 8:35

Nemohu souhlasit se stanoviskem ministerstva dopravy, že dopravní napojení Zlínského kraje na Prahu je na vysoké úrovni.

Senátor Valenta: Místo stavby dálnic počítáme křečky
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Asi ministerští úředníci už dlouho necestovali mezi Uherským Hradištěm a Prahou. Dálnice D1 je v čím dál horším stavu a mnohahodinové kolony jsou téměř na denním pořádku.

Ještěže alespoň na železnicích dochází k významnému posunu. Díky příchodu komerčních firem se postupně začíná lepšit i servis Českých drah. Nicméně právě bez této zdravé konkurence bychom se toho asi nikdy nedočkali.

Nádraží jsou sice často stále v postsocialistickém stavu, ale je pravda, že komfort a spolehlivost železničních spojů je na čím dál vyšší úrovni. Jsem proto rád, že společnost LeoExpress zvažuje, že ještě posílí spoje mířící do našeho regionu a že uvažuje také o zavedení železničního spoje na Vídeň.

Myslím si, že právě tyto služby zvyšují komfort pro naše obyvatele, ale také otevírají náruč našeho regionu turistům. Když už pořád místo stavby dálnic počítáme křečky, je dobře, že se alespoň dopravy po železnici stále zlepšuje. Jen tak dále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…