Senátor Valenta: Mléčná díra ve státním rozpočtu

28.05.2018 9:10

Slovácký senátor komentuje na facebookovém profilu dotace velkopodnikům

Senátor Valenta: Mléčná díra ve státním rozpočtu
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

O tom, že dotace křiví trh, vydávají se mnohdy na nesmyslné projekty a chybí tam, kde by byly zapotřebí, bylo řečeno a napsáno mnohé. Tento případ je ovšem zcela extrémní zhýralostí, kdy prostředky ze státního rozpočtu byly bezdůvodně darovány těm, kteří je vůbec nepotřebovali, protože byli v zisku, a ani je nepoužili k tomu, k čemu byly určeny.

Nikoho snad už ani nepřekvapí, že mezi obdarovanými byly firmy z holdingu Agrofert, napojeného na současného premiéra v demisi Andreje Babiše. Nelze to chápak jinak než jako velkou “malou domů”, která je navíc takřka čistým ziskem, který dané firmy nestál ani korunu.

Je zcela nemorální, že vláda minulá i ta současná na jedné straně dusí malé živnostníky a podnikatele a na druhé straně nalévá stovky milionů do velkopodniků, které nemají problém s přežitím. Nechápu, jak je možné, že si stát na jedné straně může dovolit vyhodit z okna 640 milionů a na druhé straně se snaží šetřit ani ne třetinovou sumu tím, že na malých obcích zruší matriční úřady.

Pokud někdo stále omílá formuli o řízení státu jako firmy, pak se jedná o drzost, která nemá obdoby. Jsem přesvědčen, že příjemci této dotace by ji měli okamžitě vrátit, a ti, kteří tuto zhůvěřiost vymysleli, by měli navždy zmizet z politické scény.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pastuchová (ANO): Zvýší se riziko vzniku korupčního prostředí

17:04 Pastuchová (ANO): Zvýší se riziko vzniku korupčního prostředí

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…