Senátor Valenta: NKÚ si posvítí na neziskovky

09.01.2018 8:36

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí Nejvyššího kontrolního úřadu zaměřit se také na kontrolu nevládních neziskových organizací

Senátor Valenta: NKÚ si posvítí na neziskovky
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Že by se blýskalo na lepší časy? Musím se přiznat, že rozhodnutí Nejvyššího kontrolního úřadu, který oznámil, že se chce zaměřit také na kontrolu nevládních neziskových organizací, které čerpají velké dotace z veřejných rozpočtů, mi udělalo radost. Konečně se totiž začíná zvedat opona, za kterou se ukrývá velké množství nátlakových, „politických“ anebo jinak zcela zbytečných neziskových organizací, které vznikly jen proto, aby tahaly velké miliony z veřejných rozpočtů a dávaly práci jinak na trhu práce těžce uplatnitelným aktivistům.

Znovu opakuji, ani zdaleka neházím všechny neziskovky do jednoho pytle. Po 18 letech činnosti Nadace SYNOT velmi dobře vím, jak je činnost skutečně potřebných neziskových organizací nenahraditelná. Ale právě tyto trpí velkým nedostatkem finančních prostředků. A to podle mého soudu jen proto, že na systému, ve kterém se ročně rozdá více jak 16 miliard Kč, parazitují ty, které reálně ničemu nepomáhají, jen vytváří umělá témata a zdánlivou potřebu státu řešit tyto problémy, tedy je ve velkém financovat.

Vítám proto rozhodnutí Nejvyššího kontrolního úřadu, který si posvítí na financování neziskovek, a třeba i postup policie, která začíná prošetřovat ekologické aktivisty a jejich vyděračské praktiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.