Senátor Valenta: Neshodla se ani vláda

16.03.2018 7:34

Slovácký senátor komentuje na facebookovém profilu postoj vlády Andreje Babiše k návrhu novely protikuřáckého zákona

Senátor Valenta: Neshodla se ani vláda
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

No nečekal jsem nic jiného. Vláda ve středu smetla ze stolu poslaneckou novelu protikuřáckého zákona, na které se podílela také Strana soukromníků a která měla přinést úlevu z příliš přísného absolutního zákazu kouření ve všech restauracích, barech, hospodách či doutníkových klubech.

Tato novela měla mimo jiné vrátit možnost zřídit oddělené kuřárny nebo provozovatelům podniků do 80 metrů čtverečních vrátit absolutní svobodu v tom, jestli budou mít kuřácký nebo nekuřácký provoz. I když se nakonec většina ministrů přiklonila k názoru odmítnout tuto liberalizaci protikuřáckého zákona, je povzbudivou zprávou, že ani ministři nebyli v tomto směru jednotní a že se našli mnozí, kteří souhlasí s tím, že vloni přijatý protikuřácký zákon byl - jednoduše řečeno - přestřelený.

Vždyť i v mnoha evropských zemích, kde naoko platí zákaz kouření, existuje množství výjimek právě pro malé podniky, možnosti zřizovat kuřárny, apod.

Teď je třeba držet pěsti poslancům, aby se našla většina, která novelu protikuřáckého zákona schválí. A jsem přesvědčen o tom, že stejná většina se pak také najde v Senátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…