Senátor Valenta: Od výzvy se distancuji!

20.09.2018 21:34

Ačkoliv s některými kolegy v Senátu v řadě případů nacházíme shodu, tentokrát jsem striktně proti. Nemohu souhlasit s výzvou k přijetí 50 syrských dětí do České republiky.

Senátor Valenta: Od výzvy se distancuji!
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Vždyť i u nás přece máme děti, žijící v ústavech a dětských domovech. Pomozme tedy primárně jim! Zkvalitněme navíc pomoc vážně nemocným pacientům, kterým pojišťovny nehradí některé druhy léčby a mezi kterými jsou často právě malé děti.

Syrským sirotkům je třeba pomáhat v zemích, kde žijí, případně v místech, která mají obdobné kulturní i náboženské tradice, životní hodnoty a zvyklosti. Ani v zájmu těchto dětí přece nemůže být přesun do zcela odlišného prostředí s totální jazykovou bariérou!

Navíc mne skutečně děsí představa, že by se mezi sirotky časem třeba ocitli i radikální mladíci, kterým je hodně přes dvacet, předstírající teenagerovský věk. A tyto případy se stávají. Ověřit skutečné datum narození těchto osob, které doklady mají často falešné nebo žádné, je totiž nemožné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…