Senátor Valenta: Odbory a ČSSD populisticky těží ze svých líbivých návrhů

17.09.2018 17:17

Více peněz za méně práce. To je požadavek odborů a vlastně i vládní sociální demokracie. Nemravný požadavek, který se neohlíží na to, kdo jeho naplnění zaplatí.

Senátor Valenta: Odbory a ČSSD populisticky těží ze svých líbivých návrhů
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Odbory ani ČSSD nejsou těmi, kdo by v naší zemi vytvářel jakékoliv hodnoty nebo kdo by měl podíl na růstu ekonomiky. Populisticky těží ze svých líbivých návrhů, kterým bohužel zaměstnanci samozřejmě tleskají a mnozí z nich dobrovolně platí příspěvky na své odborářské bosse, kteří si žijí nad poměry.

Realita je ale taková, že zkrácení pracovní doby a více dovolených samozřejmě znamenají menší produktivitu a menší výnos zaměstnavatelů. Ti, o které se odboráři opírají, tak nakonec budou do jisté míry ožebračeni, protože nemůže následovat nic jiného než propouštění, ještě větší automatizace výroby a snižování jiných bonusů, pokud nebude možné snižovat mzdy.

Chápu, že se odboráři snaží vytěžit maximum ze stávající nicotné nezaměstnanosti. Měli by si ale uvědomit, že mohou přijít horší časy, které dopadnou nakonec na všechny.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.