Senátor Valenta: Podpora důchodů? Ne, jen další přerozdělování

22.10.2016 14:51

Senátor Ivo Valenta k nápadu, aby zaměstnavatelé měli povinnost podílet se na placení důchodů:

Senátor Valenta: Podpora důchodů? Ne, jen další přerozdělování
Foto: Archiv IV
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Vláda ukázala prstem na přibližně 650 tisíc zaměstnanců, kteří jsou podle ministerských úředníků na seznamu tzv. rizikových profesí. Jejich zaměstnavatelé mají podle plánu ministryně Michaely Marksové povinně přispívat do doplňkového penzijního spoření, ze kterého by pak byla zaměstnancům hrazena možnost odejít do předčasného důchodu. Jinými slovy o lidi pracující v hutích, těžkém průmyslu nebo o hasiče či zdravotní sestry se má postarat zaměstnavatel, nikoliv stát.

A k čemu to povede? Pouze a jen k tomu, že místo toho, aby zaměstnavatelé měli možnost přidat svým zaměstnancům na mzdách a nechat na nich, jak s penězi naloží, budou je ze zákona posílat do penzijního fondu. A na zvýšení mezd zase nezůstane. Zvrácená logika, co říkáte? Stát si dělá ambice na další balík peněz, které nechce nechat lidem v jejich peněženkách, ale chce je direktivně přerozdělovat na základě nové státní regulace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…