Senátor Valenta: Policie se asi zbláznila

28.04.2017 10:39

Policie se asi zbláznila. Jinak si asi neumím vysvětlit to, že se na jejich oficiálních webových stránkách objevilo varování všem cyklistům, kteří se již v sobotu zúčastní oblíbené akce „Na kole vinohrady Uherskohradišťska“.

Senátor Valenta: Policie se asi zbláznila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Té se každoročně účastní již tisíce nadšených cyklistů, kteří si užívají krásných cyklistických tras, které vedou mezi místními vinohrady, sklepy i hospůdkami. Police se rozhodla, že na všechny tyto trasy v sobotu rozmístí policejní hlídky, které budou kontrolovat dodržování předpisů a především nulovou toleranci alkoholu. Jedním dechem policie upozorňuje, že za takový prohřešek si cyklista může vysloužit pokutu až 50 000 Kč! Za mne je taková šikana policie absolutně nepřijatelná, likviduje jednu z neúspěšnějších cyklistických akcí v regionu, ale i zápal a nadšení vinařů, kteří otevírají své sklepy a chtějí se pochlubit svými novými vzorky vína.
 
Chápu, že se policie musí řídit pouze platnými a účinnými zákony. Na druhou stranu jsem šokován, že zcela ignoruje to, že Senát schválil toleranci alkoholu u cyklistů na cyklostezkách a jen pro neschopnost a pomalost poslanců zůstává zákon pořád zaparkovaný v Poslanecké sněmovně. Navíc nechápu, co vede policii k tomu, že dokonce pro „chytání cyklistů“ organizuje takto rozsáhlé manévry a dopředu straší vysokými pokutami. Co je cílem této akce a na čí popud vlastně vznikla? Opravdu má být cílem zastrašit všechny cyklisty? Potrestat vinaře, kteří už týden uklízí ve sklepích a těší se na své nové zákazníky? Zničit úspěšnou akci v našem regionu? Vůbec tomu nerozumím a jsem silně znepokojen tímto postupem policie. 
 
 

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…