Senátor Valenta: Problém migrace je třeba řešit jiným způsobem než dosud

15.07.2018 8:39

Spisovatel a zlínský rodák Benjamin Kuras k tématu migrace

Senátor Valenta: Problém migrace je třeba řešit jiným způsobem než dosud
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Narazil jsem na článek zlínského rodáka a spisovatele, Benjamina Kurase na téma migrace. Pod mnoho jeho vyjádření se mohu podepsat a jeho pohled na tuto problematiku je pro mne velmi zajímavý. Kuras například popisuje současnou situaci v Itálii, kde jak říká „dali dost tvrdé varování převozníkům, že do Itálie žádné další migrační lodě nepustí“. Navíc zde přijali další opatření, která možná nelegální uprchlíky přimějí k zamyšlení se nad tím, zda jim nebude lépe opět doma.

Spisovatel se věnuje i dalším zemím, které navštívil. Například Francie je podle něj dnes už rozdělená na civilizačně neslučitelné zóny. Takzvaných senzitivních zón, kde už francouzský stát ztratil kontrolu, je několik stovek, většinou ve velkoměstech. Popisuje také svou zkušenost z této země s nepřizpůsobivými muslimskými gangy a podobně.

Otevřeně a bez zábran popisuje také situaci ve Velké Británii, která je jeho druhým domovem. Všechny podobné články mne jen utvrzují v tom, že je třeba problém migrace řešit jiným způsobem než dosud – nikoliv přesídlováním obyvatel, kteří často neutíkají před válkou, ale jdou jen za ekonomickými výhodami, ale cílenou pomocí zemím, kde je tato pomoc skutečně potřebná. Jiné řešení neexistuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…