Senátor Valenta: Statistika regulokracie

17.04.2016 18:19

Levicová vláda si může gratulovat. Její represivní a regulační politika, zaměřená proti podnikatelům a živnostníkům, nese své ovoce snad rychleji, než sami vládní představitelé očekávali.

Senátor Valenta: Statistika regulokracie
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

Zatímco před pěti lety se rozhodlo s odvahou postavit na vlastní nohy na 80 tisíc občanů, v loňském roce počet lidí, kteří začali podnikat, klesl na pouhých 54 tisíc. Přitom téměř stejný počet občanů, 51 tisíc, svou podnikatelskou činnost ukončil. Není divu. Smrtící koktejl nesmyslných kontrolních nástrojů, nových povinností, nařízení a omezení, který vláda míchá všem, kteří chtějí žít nezávisle na státu a jsou odhodláni převzít odpovědnost za své životy do vlastních rukou, se ukazuje jako prudce účinný. Dalo by se očekávat, že země, která si prožila téměř půl století nesvobody, kdy soukromý podnikatel byl považován za třídního nepřítele a kdy vše bylo všech, ale zároveň nikoho, již nebude opakovat chyby minulosti. Bohužel, jak se zdá, opak je smutnou realitou. Současná vláda si aktivních, pracovitých a kreativních lidí neváží, opovrhuje jimi a chce je zlikvidovat. Jsem ale přesvědčen, že nic není ztraceno. Věřím, že je zde stále mnoho nás, kteří si to nenecháme líbit a kteří budeme proti tomuto trendu bojovat. Proto je třeba spojit síly a spočítat to vládě i s úroky v nejbližších volebních soubojích!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …