Senátor Valenta: Sucho, sucho a zase sucho

08.05.2018 13:54

Sucho je pořádný průšvih! Nejenže neprší, ale situaci ještě více zhoršuje zdevastované zemědělství, ze kterého se z velké části stala pouze a jen továrna na peníze, např. z biopaliv.

Senátor Valenta: Sucho, sucho a zase sucho
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Jakákoliv koncepce dlouhodobé udržitelnosti šla bohužel úplně stranou. Potřeby venkova a s ním spojeného zemědělství se staly nechtěnou Popelkou a zůstaly stranou zájmu mnoha minulých i současných vlád.

A přitom následky tohoto dlouhodobého selhávání mohou být docela fatální. Nicméně řešením není vymyslet novou daň, tentokrát ze zastavěné plochy, a vybrat do státního rozpočtu další miliony z kapes většiny občanů. Tyto peníze by se totiž opět ztratily na dlouhých ministerských chodbách nebo byly rozdrobeny na dotace pro spřátelené neziskovky nebo dokonce pro spolupachatele dnešního stavu českého zemědělství.

Řešením je návrat k tradičnímu zemědělství, skutečná výchova k ochraně životního prostředí, která nebude ekologickým terorismem, ale naučí naše děti mimo jiné hospodařit s vodou. K tomu po světě běhá již mnoho užitečných nápadů, které je třeba koncepčně uchopit a promyšleně zakomponovat do našich životů.

Bude mít na to odvahu nově konstituovaná česká vláda, anebo bude pokračovat v likvidačním trendu českého zemědělství a přehlížení dlouhodobých následků tohoto trendu?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL