Senátor Valenta: Ústavní soud dal červenou opakovaným krádežím

16.10.2019 11:30

Komentář na facebookovém profilu k zrušení zdanění církevních restitucí Ústavním soudem

Senátor Valenta: Ústavní soud dal červenou opakovaným krádežím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Vítám rozhodnutí Ústavního soudu, který zrušil zdanění církevních restitucí. Podle zákona s účinností od začátku ledna 2020 (který prosadilo ANO spolu s ČSSD, komunisty a SPD) měly z finančních náhrad církve platit devatenáctiprocentní daň. A to je podle mne nejen nemorální a protiústavní, ale především opakovaná krádež.

Již dříve jsem uváděl jednoduchý příměr. Představme si, že Pepovi někdo ukradne peněženku s deseti tisíci korunami. Ta se později najde a úředníci se ji rozhodnou Pepovi vrátit. Jenže najednou přispěchá berňák a z uvedených deseti tisíc si vezme 1900 Kč jako daň. Kromě toho bude Pepa, který byl původně okradený, sám prověřován, zda náhodou není zloděj nebo podvodník. Je to snad v pořádku?

I díky prosazování tohoto (podle mne zlodějského) nápadu přitom našel Babiš své politické spojence právě v komunistech, což je samo o sobě absurdní. Vždyť to byli právě komunisté, kdo sebral, či spíše ukradl v roce 1948 církvím majetek. Zvítězil zdravý rozum nad blbostí, a to mne upřímně těší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…