Senátor Valenta: Veřejnost má právo být informována

21.03.2020 12:31

Komentář na facebookovém profilu k zveřejňování statistik počtu nakažených

Senátor Valenta: Veřejnost má právo být informována
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Souhlasím s postupem Krajské hygienické stanice ve Zlíně, která zveřejnila statistiky počtu nakažených v jednotlivých obcích kraje. Jsem přesvědčen o tom, že by lidé měli vědět, zda se v přímém okolí jejich bydliště vyskytuje korovirová nákaza či nikoliv.

Vždyť například o situaci v Uničově a Litovli informují i sami vládní činitelé. Proč by lidé, žijící na ostatních místech, tyto podstatné údaje mít neměli? Vždyť jde jen o počet nakažených bez jakékoliv další identifikace. Kromě toho řada lidí má v sobě nákazu, aniž by k tomu aktivně přispěla například pobytem v infikované oblasti – tito pacienti se nakazili pouze kontaktem s infikovanou osobou.

Pacientem se tak může stát kdokoliv a nevidím proto jediný důvod se na ně dívat s jakýmkoliv opovržením. Mým názorem je, že právě tato ryze anonymní data mohou výrazně napomoci k tomu, že lidé budou ještě daleko obezřetnější a opatrnější. Kromě toho se zabrání často lživým konstrukcím, kdy se šíří fámy o tom, že je nákaza v místech, kde se ve skutečnosti vůbec neprokázala.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

17:04 Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tramvaji na Václavském náměstí.