Senátor Valenta: Vinařská tradice na Slovácku má hluboké kořeny

05.06.2018 13:13

Vinařská tradice na Slovácku má hluboké kořeny a pořád nadšené pokračovatele. O víkendu jsem se o tom přesvědčil na již XIII. Kudlovický vinný žleb.

Senátor Valenta: Vinařská tradice na Slovácku má hluboké kořeny
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Kudlovický vinný žleb jsem navštívil společně s emeritním hejtmanem Liborem Lukášem a krajským zastupitelem Michalem Dvouletým. A čekalo nás velmi milé přivítání mezi vinaři, kteří se nenechali odradit klacky pod nohy, které nám hází v posledních letech vládní garnitura, a dodnes udržují v této nejsevernější obci slovácké vinařské podoblasti více jak pětisetpadesátiletou tradici pěstování a výroby vína.

Dokonce jsem byl poctěn tím, že mi vinaři předali svoji tradiční zástěru a symbolicky mne tak přijali mezi vinaře z Hubáčkovy ulice. Ale také jsem zde potkal spoustu mladých lidí, které jsem přesvědčoval, aby po studiích neutíkali někam do světa, ale vrátili se zpět na Slovácka a třeba pokračovali a rozvíjeli toto vinařské dědictví, které nám mohou závidět široko daleko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.