Senátor Valenta: Všechno šifrovat?

19.02.2017 22:45

Evropská unie se opravdu zbláznila. Bruselští byrokraté si našli nové zaklínadlo, kterým se stala ochrana osobních údajů.

Senátor Valenta: Všechno šifrovat?
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Kvůli ní a fobii, že osobní údaje každého z nás jsou minimálně atomovou zbraní v rukou státních úřadů, ale třeba i našich zaměstnavatelů, si EU vymyslela novou, extrémně přísnou směrnici. Ta nutí členské země, aby do své legislativy implementovaly nový zákon, který dramaticky zpřísní ochranu osobních údajů. Každá firma si bude muset draze najat nezávislého experta, šifrovat údaje třeba o bydlišti svých zaměstnanců, zavádět certifikované systémy, apod. Na vše bude dohlížet nová armáda úředníků a budou hrozit pokuty až ve výši 540 milionů Kč. No rozumíte tomu? Zase nové povinnosti, zase nové papíry, zase velké investice a náklady, které nepřinesou zákazníkům, zaměstnancům ani nikomu dalšímu nic užitečného. Jen si byrokraté našli další důvod, kvůli kterému obhájí svou existenci, a pár dobře informovaných firem nový, atraktivní business. Takovému fungování Evropské unie opravdu nerozumím a nikdy rozumět nebudu!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…