Senátor Valenta: Zabraňme šikaně samospráv

12.03.2018 13:59

Vítám, že se rýsuje alespoň nějaký návrh na zmírnění šikanózního opatření, přijatého za minulé vlády, vůči komunálním politikům a zastupitelům.

Senátor Valenta: Zabraňme šikaně samospráv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Považuji totiž za nepřijatelné, aby schopní a slušní komunální politici z vedení našich samospráv odcházeli jen proto, že si někdo usmyslel, že v rámci honu na čarodějnice a svaté protikorupční války je třeba každého, kdo se nebojí převzít odpovědnost za správu věcí veřejných, svléknout do naha. A nejen jeho – také jeho partnera či partnerku. Je především zásluhou komunálních politiků, že naše obce a města téměř tři desítky let od revoluce vzkvétají. Za to bychom se jim neměli odměňovat tím, že je vystavíme tlaku závistivců a udavačů. Zmírnění zákona o střetu zájmů a omezení, nejlépe však zrušení majetkových přiznání pro tyto lidi plně podporuji a usiluji o to dlouhodobě. Jsem proto zvědav na to, v jaké podobě nám poslanci pošlou zákon do Senátu. Pokud toto zmírnění bude nedostatečné, pokusím se to změnit. Jestliže chcete v této záležitosti své starosty, radní a zastupitele podpořit také Vy, připomínám, že můžete připojit svůj podpis k petici, bojující za ochranu místních samospráv, která je k dispozici v mé senátní kanceláři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…