Senátor Valenta: Zachování matričních úřadů je v zájmu státu

02.06.2018 17:33

Tlak malých obcí a jejich asociací slaví úspěch! Bohužel ale jen částečný.

Senátor Valenta: Zachování matričních úřadů je v zájmu státu
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Záměr rušení matrik na malých obcích je od počátku holý nesmysl. Argument, že úkonů těchto matrik je málo, nemůže obstát, protože zachování matričních úřadů je v zájmu státu, už jen z prostého důvodu podpory venkova a zamezení tomu, aby se vylidňoval a dále upadal. Zvlášť po ranách, které mu uštědřila minulá vláda zásahy do podnikatelského sektoru nebo do sítě poštovních poboček.

Je evidentní, že i platba za jednotlivé úkony ale nakonec bude znamenat, že matriky v některých obcích zaniknou, protože to zkrátka pro ně nebude ekonomicky únosné.

Můj celý dojem z tohoto vývoje je, že tu jde jen o to, aby premiér v demisi, byl tak jako již opakovaně v minulosti hrdinou, který zachraňuje uměle vytvořený problém na poslední chvíli. Pravda je ale bohužel někde jinde.

Problém vládou způsobený tu zůstává, jen není již tak křiklavý. Nejde o nic jiného, než o manipulaci s veřejným míněním, která se ale věřím dlouhodobě nebude vyplácet. Smutné je jen to, že na tyto triky doplácí právě malé obce, které jsou vládě zcela ukradené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Kauza trestního stíhání učitelky Bednářové je nekonečná blamáž

17:17 Trikolora: Kauza trestního stíhání učitelky Bednářové je nekonečná blamáž

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k soudu s učitelkou z Prahy 6 Martinou Bednářovou