Senátor Valenta: Zákaz sebeobrany jako další krok k cestě do otroctví?

17.03.2017 14:05

Na téma naprosto nesmyslného omezení držení zbraní, které si odhlasovali europoslanci, už toho bylo řešeno a napsáno hodně. Je opravdu smutné, že nedošlo ani na pozměňovací návrhy dvacítky českých europoslanců.

Senátor Valenta: Zákaz sebeobrany jako další krok k cestě do otroctví?
Foto: Archiv IV
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Ti se výjimečně naprosto sjednotili a proti nové směrnici, která výrazně omezí naši obranyschopnost, protestovali. Proti velmi silné převaze evropských kolegů neměli šanci. Plán na zpřísnění držení zbraní Evropským parlamentem prošel. A to mne utvrzuje v tom, že Evropská unie se nestará o naši bezpečnost, ale naopak představuje velkou hrozbu pro nás všechny. Zatímco totiž pro násilníky a teroristy nebude nejmenší problém nařízení obejít nebo ignorovat, běžným, poslušný občan se tak stává velmi snadným terčem pro jakékoliv útoky a je mu odepřena možnost sebeobrany.

V této souvislosti jsem narazil na citáty slavných osobností (ať už v pozitivním nebo negativním směru) napříč dějinami a dovolím si toto velmi složité téma mírně odlehčit. I když ve skutečnosti nejde o legraci v pravém slova smyslu, ale spíše jakýsi černý humor. Řada autorů těchto citátů by se dnes totiž jistě velmi divila, kam že to náš moderní svět dospěl.

Tak například co o zbraních uvedl konstruktér Michail Kalašnikov? Zbraně pro lov, sport a sebeobranu vznikly jako první a zaniknou jako poslední.

Těžko říct, jestli toto bude platit i v budoucnu – právě držení zbraní pro sebeobranu nám totiž slavná EU chce zakázat. Čím se tedy budeme moci bránit proti zbraním teroristů? Smutným pohledem do jejich muslimských očí, trčících z hadry, kterou mají hozenou přes hlavu? Prosbou? Nebo snad holýma rukama? Moc šancí na úspěch ani v jednom z případů nevidím. Možná bychom je tím však alespoň rozesmáli.

Velmi trefná je také citace spisovatele Williama Sewarda Burroughse, který pronesl: Po každém masakru chtějí sebrat zbraně těm, kdo to neudělali. Jsem si zatraceně jistý, že bych nechtěl žít ve společnosti, kde by zbraně směla mít jen policie a armáda. Nepřipomíná vám to něco?

A co tibetský dalajláma? Jeho krédo přeci znělo: Má-li někdo zbraň a snaží se vás zabít, je přiměřené bránit se střelbou z vlastní zbraně.

…EU to ale evidentně vidí jinak – podle ní by spíše mělo platit: Má-li někdo zbraň a snaží se vás zabít, nedělejte nic. Svět je už tak přelidněný, aspoň dojde k regulaci populace. Pokud nás totiž unie odzbrojí, a je evidentní, že se tak stane, teroristům a jiným násilníkům tímto nechá jasnou převahu.

Důkaz je možné najít v citaci skladatele Andrewa Forda, který popisuje situaci v USA: 25 států umožňuje člověku koupit zbraň, připnout si ji, a vyjít na ulici bez jakéhokoli povolení. Někteří tvrdí, že je to šílené. Ovšem 4 z 5 vražd v USA se stanou v té druhé polovičce států. Tak kdo je tu šílený?

Filozof Thomas Paine na to navazuje: Mírná povaha slušného člověka láká rváče. Na druhé straně zbraně ho stejně jako zákony zastrašují a drží v patřičném respektu, a jsou zárukou pořádku stejně jako majetku.

Stejného názoru byl také třetí prezident USA, Thomas Jefferson, když řekl: Zákony, které zakazují nošení zbraní, jsou takové povahy, že odzbrojí pouze ty, kteří nejsou odhodláni ani nakloněni páchání zločinů. Takové zákony činí věci horšími pro napadeného a snadnějšími pro útočníka, slouží spíše ku podpoře než k zabránění vraždám, neboť neozbrojený člověk může být napaden s větší sebedůvěrou (násilníka) než ozbrojený.

Nebo třeba George Washington, který uvedl: Svobodní lidé by nejen měli být ozbrojeni a disciplinovaní, ale měli by mít dostatek zbraní a munice, aby uhájili svou nezávislost před kýmkoliv, kdo by je chtěl utlačovat - včetně jejich vlastní vlády.

A takhle bych mohl pokračovat dlouho. Je smutné, že řada těchto osobností žila dávno v minulosti a už tehdy všichni věděli, že je nutné nechat lidem možnost se bránit vůči násilí. Proč to dnes neví EU?

Ale abychom byli korektní a objektivní, našel jsem také citáty těch, kteří odzbrojení veřejnosti zastávají. Jejich myšlenky byly evidentně podobné těm, které zastávají hlavouni EU. Překvapením pro některé čtenáře možná bude, že mezi tyto zastánce odzbrojování v minulosti patřily takové osobnosti, jako Himmler, Stalin nebo Lenin. Nevěříte? Tak čtěte pozorně…

Heinrich Himmler: Němci, kteří chtějí používat zbraně, by měli vstoupit do SA nebo SS - obyčejní občané zbraně nepotřebují, protože v jejich rukou státu k ničemu nejsou.

Vladimír Iljič Lenin: Jeden člověk s puškou je schopen kontrolovat sto neozbrojených. Provádějte plošné prohlídky a za nalezené zbraně popravujte.

Josif Vissarionovič Stalin: Pokud opozice složí zbraně, dobrá. Pokud ne, odzbrojíme ji sami.

Jaký z toho plyne závěr? Pro mne naprosto jednoduchý. Jsme hrdý národ, jsme lidé, nejsme tupé stádo, které půjde tam, kam mu někdo zavelí a bude jen slepě plnit pokyny, které dostane. Právo na sebeobranu, přiměřenou dané situaci, by měl mít každý z nás. Nemůžeme dopustit, aby úředníci z Bruselu rozhodovali bez nadsázky o našich životech. Už tu byla řada nařízení, příkazů, směrnic a zákazů. Některé byly k vzteku, jiné k pláči nebo naopak k smíchu. Teď ale nejde o nic míň, než o naše životy a o životy našich rodin. To je přece to nejcennější, co máme!

Navíc situace, kdy se i naši, jinak často nejednotní europoslanci, vzácně shodli na tom, že tato legislativní změna je opravdu naprosto špatně, již přece víme, že tady něco smrdí.

Je jisté, že tu EU není k tomu, aby bránila nás všechny. Úředníci si dělají, co chtějí a nerespektují přitom stanoviska svých členských zemí a ani názory jejich občanů. V takové unii já žít nechci a věřím, že takto nepřemýšlím sám. Je na čase říci této šikaně jasné a hlasité NE a dát jí jednou pro vždy SBOHEM!

Slavný lékař a psycholog Sigmund Freud, jehož názory, metody a teorie dodnes plní učebnice psychologie a další odborné knihy, a který se stal nejcitovanějším psychologem 20. století, uvedl: Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti. Je tedy naprosto zřejmé, že těmito rysy disponují právě představitelé EU. Skutečně chceme být pod jejich nadvládou?

Novinář James A. Donaldřekl: Obvyklá cesta do otroctví je, že vám nejdřív seberou zbraně, pak majetek, a nakonec vám řeknou, abyste drželi hubu a dělali, že se vám to líbí.

Já dodávám – vítejte v Evropské unii! Ten popis na ni sedí naprosto přesně. Doufám, že se už konečně členské země vzbouří a rozhodnou se z tohoto otrokářství co nejdříve vymanit.

 Vzhledem k tomu, že jsem svůj dnešní blog věnoval citacím slavných, měl bych ho takto i ukončit.

Stali jsme se snad nakonec tak nízkými a ubohými, že nám nemůže se zbraní býti důvěřováno? Jsou-li zde tyto zbraně skutečně ku naší obraně, čí ruce jsou důvěryhodnější a povolanější k jejich držení, než naše vlastní?! Důstojník Patrick Henry.

Mým závěrem tedy je jednoznačně odchod z EU tak, aby nám byla ponechána plná možnost rozhodování o věcech národních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.