Senátor Valenta: Zakáží nám i lidová rčení?

16.12.2018 12:03

Komentář na facebookovém profilu k návrhu na zákaz používání některých útvarů lidové slovesnosti

Senátor Valenta: Zakáží nám i lidová rčení?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Jak je vidět, někteří aktivisté skutečně nemají co na práci. Jinak si nedokážu vysvětlit další hloupost, která se zrodila v jejich hlavách. Podle nich už bychom neměli používat útvary lidové slovesnosti – resp. rčení, která zlehčují násilí na zvířatech.

Konkrétně bychom měli zapomenout např. na rčení „zabít dvě mouchy jednou ranou“ nebo „dělat pokusného králíka“. Namísto toho bychom prý ve druhém případě do budoucna měli používat alternativu – „dělat zkumavku“.

Hrách na stěnu prý zatím ještě pomyslně házet můžeme. Jak tomu ale bude v případě dalších příměrů se zvířaty (například „vést žabomyší válku“, „mít hlad jako vlk“, „prokázat medvědí službu“, „udělat kozla zahradníkem“ a podobně) autoři tohoto výmyslu nesdělili.

Ani se mi nechce věřit tomu, že s podobným blábolem někdo může přijít za střízliva a ještě k tomu ho myslet vážně. Doporučil bych podobným individuím, aby se věnovali něčemu užitečnějšímu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě