Senátor Valenta: Zdražit, zdanit a zase zdražit

27.05.2019 13:24

Komentář na facebookovém profilu k návrhu na zvýšení turistických poplatků

Senátor Valenta: Zdražit, zdanit a zase zdražit
Foto: JK
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Vláda opět připravuje trik, jak vytáhnout z kapes občanů další peníze. Po mnoha jiných experimentech teď přišly na přetřes turistické poplatky, které musí platit každý host, který se ubytuje ať už v hotelu, nebo třeba jen v kempu či v chatové oblasti. Podle představ některých poslanců by se měly tyto poplatky skokově zvýšit až o pětinásobek, tedy až na 100 Kč za každou jednu noc.

To pokládám za zcela nepřijatelné. Vždyť na jedné straně se vládní představitelé chlubí tím, jak chtějí podporovat domácí cestovní ruch, a na straně druhé pak hází klacky pod nohy všem, kteří dávají přednost trávení své dovolené právě v České republice. Vždyť nejvíc by na zvýšení tohoto poplatku doplatily například rodiny s malými dětmi, které dávají přednost dovolené v ČR.

Proto plně podporuji odmítavé stanovisko Asociace hotelů a restaurací ČR a budu věřit, že tento „přehmat“ napraví už sami poslanci. Jestli ne, určitě budu iniciovat tuto změnu v Senátu.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.