Senátor Wagenknecht: Naše komise se sešla na 11 schůzích a přijala celkem 20 usnesení

20.01.2022 19:02

Projev na 19. schůzi Senátu dne 20. ledna 2022 shrnující informace komisí Senátu o činnosti za rok 2021.

Senátor Wagenknecht: Naše komise se sešla na 11 schůzích a přijala celkem 20 usnesení
Foto: archiv
Popisek: Lukáš Wagenknecht

Děkuji za slovo, pane předsedající, pokusím se stručně shrnout naši práci, kterou jsme vykonali za minulý rok. Naše komise se sešla na 11 schůzích a přijala celkem 20 usnesení. A z toho 11 usnesení potom bylo předloženo plénu Senátu k projednání.

Dále jsme projednali 6 návrhů zákonů. Týkaly se jak evidence skutečných majitelů, zadávání veřejných zakázek Nejvyššího kontrolního úřadu a souvisejících témat. Mimoto jsme plnili i další úkoly, takže mimo samotné zákony k projednání jsme projednávali také různé tematické oblasti. Jedna z velkých oblastí bylo projednávání témat ohledně dotací, které se týkaly podpory v oblasti covidu. Dále jsme také řešili kompenzace nepřímých nákladů, které bylo spojeno s únikem s rizikem úniku uhlíku. Které bylo naposledy schváleno rok předtím vládou a byly nějaké mediální komentáře k tomu, že to pomohlo bývalému panu premiérovi.

Dále se projednávaly návrhy ročního plánu výkonu činnosti NKÚ, s kterými spolupracujeme. Navázali jsme spolupráci s panem prezidentem, a myslím, že to docela dobře funguje. Mimoto jsme projednávali také závěry auditu Evropské komise. Také zmíním ještě jedno separátní téma, které je také velice důležité, a to byla diskuze se zástupci ministerstva financí a Generálního finančního ředitelství, které se týkalo problematiky pochybení způsobeného daňovým subjektům při správě daní a při takzvaném regresivním nároku.

V tomto tématu budeme pokračovat tento rok i nadále. Já plánuji další schůzi na únor tohoto roku. Chtěl jsem nějaký čas, aby se vláda zorientovala, abychom pak komunikovali s novým vedením. Za mě asi všechno věcně, děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.